2007. június 1.

Honey - lemon chicken wings

azaz citromos-mézes (fokhagymás) csirke szárnyak


Ezt a csirke szárny receptet a TV-ben láttam, az ausztrál Bill Granger "bills food" műsorában. Ígéretesnek tűnt az egyszerű fűszerezésű szárny, pár nap múlva elkészítettem és elhangzott a szogen: "Anya, ez isteni!..."
Azóta vissza-visszatérő kedvenc. Finom salátával, rizzsel, bármivel. Most tepsis újkrumplival ettük.

Hozzávalók 4 személyre:
16 db csirke szárny (szárnyvég nélküli)
125 ml friss citromlé
90 g méz
5-6-7 gerezd fokhagyma, paszírozva
1 ½ teáskanál só

Bemelegítem a sütőt 250 fokra. Egy sütőedénybe elhelyezem a csirke szárnyakat, besózom és elősütöm kb 30 percig. Közben feloldom a mézet a citromlébe, összekeverem a fokhagymával, majd ha a csirke elősütési ideje lejárt, rálocsolom a kevercset a szárnyakra és tovább sütöm még kb 20-25 percig, míg szép pirosra sülnek.