2007. november 4.

Natúr fogas filé


Megirigyeltük lorientől a sok finom halételt és hal-szombatot tartottunk barátainkkal. ÉP volt a beszerző és tanúsítom, jó munkát végzett. Készült halászlé is de az est fénypontja (számomra) a sült fogasfilé és ponty volt.

Kecskeméti barátainkkal volt szerencsénk, ők jobban értenek a hal elkészítéséhez, így szerencsém volt végignézni a fogas kifilézését és elkészítését. Most már tudom, a jó ízű, nemes húsú halakat „minimál” módon érdemes elkészíteni: rázogatva, egyszer-kétszer megfordítva vajon, serpenyőben sütni, miután sóztuk, borsoztuk és beirdaltuk a bőrét. Citromszeletekkel tálalva igazi ínyenc fogas. Akarom mondani fogás.

A ponty szeletek pedig paprikás, sós, borsos, majoránnás lisztbe forgatás után, öntöttvas edényben, forró olajban sültek ki és citrommal, muzsdéjjal fogyasztottuk. Mindkettő nagyon finom volt.