2008. május 30.

Karfiol krémleves füstölt lazaccal


Gyors, ízletes krémleves, karfiol és lazac kedvelőknek.

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
1 kisfej karfiol
200 ml tejszín
ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors
1 ek olívaolaj
1 csomag füstölt lazac
koriander vagy petrezselyemzöld

A nagyobb kockára vágott vöröshagymát olívaolajon megdinsztelem. (ha megsózom, hamarabb párolódik), 2 gerezd fokhagymát is vágok bele. A rózsáira szedett karfiolt picit felaprítom és a hagymához adom. Sózom, borsom és pár percig tovább pirítom. Felöntöm annyi vízzel (én most a karfiolkrém főzővizével öntöttem fel, így duplán karfiolos volt), hogy az alapanyagokat ellepje. Ezután lefedve, közepes hőfokon puhára főzöm. Miután a karfiol puhára főtt, a tejszínt hozzáadom, összeforralom és az egészet botmixerrel simára turmixolom. Tálaláshoz a füstölt lazacot vékony csíkokra vágom és a tányér közepére halmozom. A levest a lazachalom köré szedem, friss petrezselyem zölddel vagy korianderrel díszítve tálalom.

A receptet a desszert.eu-n találtam