2008. szeptember 2.

Pácolt, grillezett zöldséggel töltött gomba


20 perc alatt elkészíthető húsmentes ebéd (húsevőknek köret), ha akad pár grillgomba és egy kevés maradék pácolt, grillezett zöldség.

Hozzávalók:
fél kiló grillgomba
maradék grillezett, pácolt zöldségek
zöldborsos sajt szeletek (vagy bármilyen jól olvadó, szeletelt sajt)
2 dkg vaj

Azzal kezdem, hogy bemelegítem a sütőt 200 fokra és megmosom a gombát. Egy sütőtálat kivajazok és beleteszem a tönkjüktől megszabadított gombákat. A tönkjük helyére púpozok némi maradék grillezett pácolt zöldségeket, igyekezvén, hogy mindegyik gombába jusson póré és fokhagyma, cukkini és padlizsán. Mivel a pácolt, grillezett zöldség jó ízes, fűszerezéssel már nem érdemes vesződni. Betakarom egy-egy szelet sajttal és 12-15 percre a forró sütőbe tolom. Ez idő alatt lehet sütni pár szelet húst a serpenyőben, vagy meg lehet enni a levest. Hétköznapi ebéd rohanó, dolgozó népeknek.