2008. szeptember 9.

Pulykamell fügés camemberttel



Hozzávalók:
40 dkg szeletelt pulykamell filé
4 szép szem friss füge
1 doboz camembert sajt
1 lime
1 kanál méz
só, rózsabors
1 ek olaj a sütéshez
köretnek rizs

A pulykamell szeleteket sóval, rózsaborssal ízesítem. Egy serpenyőben olajban átsütöm mindkét oldalukat. Közben a fügéket és a sajtot szeletekre vágom.
A hús sütése után visszamaradt ízes zsiradékhoz hozzáöntöm a kifacsart zöldcitrom levét és a mézet, keverek rajta kettőt és leveszem a tűzről. Egy sütőtálba rendezem a hússzeleteket, betakarom a füge és a sajt szeletekkel, meglocsolom az ízes-mézes-citromos szafttal és addig grillezem, míg a sajt kezd olvadni. Rizskörettel tálalom.

Ötletadóm a házipatika.com receptje volt.