2009. május 4.

Spárgás papucs



Megint spárga. Sajttal, sonkával, leveles tésztába sütve.

Hozzávalók 6 papucshoz:
1 csomag friss leveles tészta
6 szelet gépsonka
6 szelet sajt
18 fehér spárgasíp
1 tojás
1 ek szezámmag
só, frissen őrölt bors

A készre nyújtott leveles tésztát kiterítem, hat négyzetre vágom, a maradék tésztát felcsíkozom. A tészta négyzetekre fektetek 1-1 szelet sajtot, sonkát és mindegyikbe teszek 3 megmosott, fás végétől megszabadított, szükség esetén meghámozott spárgasípot. Megsózom, tekerek rá borsot. A tésztanégyzet két ellenkező sarkát összefogom, tojással megragasztom, keresztbe erősítek rá egy vékony csík leveles tésztát, bekenem az egészet tojással, megszórom szezámmaggal majd 220 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 20-25 perc alatt megsütöm. Házi ketchuppal tálalom.

Receptkártya ötlet alapján.