2009. szeptember 4.

Aszalt szilvás, mángoldos sertés terrine


Hozzávalók 6 főre:
40 dkg darált sertéshús
3 nagy levél mángold, aprítva (a szárára most nincs szükség, készülhet belőle saláta)
csokornyi friss petrezselyemzöld
8 friss zsályalevél, aprítva
1 hagyma, megtisztítva, felaprítva
20 dkg liszt
4 tojás
125 ml tej
2 ek zsemlemorzsa
fél tk só
frissen őrölt bors
20 dkg aszalt szilva
vaj, a terrine forma kikenéséhez

Előmelegítem a sütőt 180 fokra és kivajazom a terrine edényt (a tetejét is!). Egy tálba összekeverem a lisztet és a a tejjel felvert tojásokat. Hozzáadom a darált húst, az aprított hagymát, a zsemlemorzsát, sót és borsot, átkeverem, majd hozzáadom a felaprított mángold, zsálya és petrezselyem leveleket és újra alaposan összekeverem.
A massza felét belesimítom a kivajazott terrine formába és elrendezem rajta az aszalt szilvát úgy, hogy minden terrine szeletbe jusson majd egy kis aszalt szilva. Rásimítom a maradék masszát, befedem a terrine edényt és a forró sütőbe tolva egy órát (illetve tűpróbáig) sütöm, majd leveszem az edény tetejét és pár percig grillezem, míg szépen megpirul.
Kiveszem a sütőből, hagyom pihenni 15 percig, majd egy fűrészfogas késsel felszeletelem és tálalom. Melegen, szobahőmérsékleten, de hidegen is ellenállhatatlan.

Recept: Clotilde Dusoulier / Clotilde’s Edible Adventures in Paris

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.