2009. szeptember 24.

Fetás cukkini korongok


Lehetne fasírt is, gombóccá formázva és bő olajban sütve, de most kevés olajon, lapos korongok készültek. A maradék szendvicsben végezte, egy szelet prágai sonkával, tízórainak.

Hozzávalók:
2-3 saláta cukkini
100 g feta sajt
pár ek liszt
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 salottahagyma
friss bazsalikom és mentalevél
só és frissen őrölt bors
2-3 ek olivaolaj

A cukkinit megmosom, lereszelem és besózom. Kb fél órát magára hagyom, majd kinyomkodom. Egy tálban összekeverem a lereszelt fetával, tojással, apróra vágott zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával és apróra vágott salotta hagymával. Sózom, borsozom és liszttel igazítok az állagán. Ne legyen kemény, de folyós sem.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítek, majd kis gombócokat formázok, beleteszem a forró serpenyőbe, egy sütőlapáttal korongokká lapítom és mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. Konyhai törlőpapírra szedem, melegen tálalom paradicsommal, zöldsalátával.