2010. május 3.

Balzsamos sült spárga salottával és baconnal


Elhatározástól számított 20 perc alatt tálalható ebéd, Actifryban. Sokat használom mostanában, mert kényelmes, gyors és a tányérokon kívül egy edényt kell elmosogatnom…és mert mindig kevés az időm.

Hozzávalók:
1 köteg zsenge zöld spárga
pár fej salottahagyma (lilahagyma is jó)
10 dkg szeletelt, füstölt bacon
só, frissen őrölt bors
1 mérőkanálnyi olívaolaj
fél mérőkanálnyi balzsamecet (erdei gyümölcsös)

A spárgát megmosom és 2-3 cm-es darabokra aprítom, a meghámozott hagymát vastagabbra szeletelem, a szeletelt bacont felaprítom. Mindet egyszerre belepakolom a gépbe, meglocsolom az olívaolajjal és balzsamecettel, sózom, borsozom és 15 perc alatt megsütöm. Abbahagyhatatlan.