2010. július 11.

Nektarinos szedres süti


Kettesben vagyunk. Picilány a Balatoni táborban sütteti a hasát, Nagylány is két héten belül hazajön:-) Nem vagyok hozzászokva a két személyre való főzéshez, mostanában fél adagot készítek mindenből, hogy ne legyen maradék, mert nem szeretem sem pakolgatni, sem újramelegítve megenni. A vasárnapi ebéd sütijéhez elővettem az egyszemélyes szuflé formáim, ezekben sütöttem az alábbi pofon egyszerű desszertet.

Hozzávalók 2 személyre:
60 g vaj
60 g cukor
1 kiskanál vanília kivonat
1 tojás
60 g liszt
2 nektarin
pár szem szeder

A vajat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vanília eszenciát, majd a tojást és a végén beleszitálom a lisztet. Kivajazott-kilisztezett szuflé formákba öntöm, a tetején elrendezem a szeletelt nektarint és megpöttyözöm a szederrel.
160 fokos előmelegített sütőben kb 40 percet, illetve tűpróbáig sütöm.
Langyosan (porcukrozva) tálalom. Egy gombóc vaníliafagylalttal még finomabb.