2010. augusztus 4.

Ribizlis, brie sajtos tarte


Délutáni kényeztetés. Savanykás, ízes falatkák.

Hozzávalók:
1 tekercs kész leveles tészta
100 g ribizli
brie szeletek
tengeri só (fleur de sel)
frissen őrölt bors
citromos olívaolaj

A tésztát letekerem és sütőpapírostól egy tepsire helyezem. Négyszög alakúra darabolom (derelyevágóval), a szélein 1 cm-es peremet hagyva késsel bemetszem, de nem vágom át, a közepén kialakult négyszöget villával megszurkálom, hogy ne púposodjon föl sütés közben. Könnyedén sózom, borsozom, és meglocsolom pár csepp citromos olívaolajjal, majd a brie sajtszeletekkel betakarom a közepét, a sajtra ráügyeskedem a ribizli szemeket és betolom az előmelegített sütőbe. 210 °C -on sütöm 10-15 percig, vagy amíg a tészta széle szép, aranyszínű lesz. Azonnal tálalom.

Radicchioval készítettem már hasonlót.