2010. október 7.

Sörben sült csülök


Íme a ropogós, mázas sült csülök, ami a paszternák püré mellett van az előző bejegyzés fotóján. Melyik húsevő tudna ennek ellenállni? Én nem...

Hozzávalók:
friss sertés hátsó csülök
fél liter félbarna sör (Arany Ászok Félbarnát használtam)
fél liter (vagy kicsit több) alaplé (húsleves)
pár szem egész bors
1-2 babérlevél
pár szem szegfűbors és 3 db szegfűszeg
1 fej fokhagyma
1 fej hagyma


A csülköt a hentessel kicsontoztatom, így a csontok nem foglalják a helyet, főzök majd belőlük alaplevet. A tisztított fokhagymával és félbevágott fej hagymával meg a fűszerekkel kuktában puhára főzöm a csülköt, amit a sörrel és annyi alaplével öntök fel, hogy éppen ellepje. Amikor puha, kiszedem, sütőedénybe költöztetem és a leszűrt, felére beforralt főzőlével gyakran kenegetve-locsolgatva, szép pirosra sütöm. Cuppogós finom falatok...