2011. február 27.

Cukkinis édeskömény


Rajongok az édesköményért, de ritkán jutok hozzá, mert Kiskőrösön nem igen kapni, vagy ha mégis van, az olyan aszott, fonnyadt szokott lenni, hogy nem érdemes megvenni. Bezzeg a Rialtón, vagy a Naschmarkton „hegyekben” állnak a harsogóan friss, hatalmas gumók…
Zágrábból hoztam egy szép példányt, vasárnapi ebéd körete lett egy saláta cukkini és egy poré kíséretében.

A zöldségeket (édeskömény, póré, saláta cukkini) felszeletelem, feldarabolom és egy méretes serpenyőben, kevés vaj-olívaolaj keverékén rázogatva, sóval, frissen őrölt borssal ízesítve, pár perc alatt roppanós-puhára főzöm. Baconba tekert, rozmaringos sertésszűzzel tálalom.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.