2011. március 9.

Könnyű, olaszos zöldség egytál


A gyönyörű napsütésre való tekintettel, egy színes, könnyű fogás. Alessandro Arena készített valami hasonlót a TvPaprikán, sült keszeg mellé. Nem volt itthon sem cukkini, sem padlizsán, de anélkül is pompás, nem mellesleg kb 10 perc alatt kész!

Hozzávalók:
2-3 ek olívaolaj
pár szem koktélparadicsom
1 fej lilahagyma
4-5 levél friss bazsalikom
3-4 szárzeller (halványító zeller)
1 kiskanál (barackos) balzsamecet
2 marék zöld, magozott olajbogyó
50 g olasz (nem kínai!) fenyőmag
sárga kaliforniai paprika
tengeri só és frissen őrölt bors

A zellert felaprítom, a hagymát és kaliforniai paprikát szeletelem, a koktélparadicsomot negyedelem, a bazsalikomot apróra vágom. Egy serpenyőbe felmelegítem az olívaolajat, beledobom a zellert, egy perc múlva a hagymát, 3-4 perc múlva a zöld olajbogyót és a bazsalikomot, majd a paradicsomot és paprikát. Fűszerezem (só, bors és balzsamecet), rászórom a fenyőmagot, összeforgatom és tálalom.