2008. szeptember 14.

Meleg cikóriasaláta pácolt pulykamellel



Ötlet egy 10 perc alatt elkészíthető könnyű ebédre, vagy vacsora.

Hozzávalók (2 személyre):
3 db cikória, szeletelve
fél szál póré, szeletelve
1 konzerv csemegekukorica
1-2 ek olívaolaj
30 dkg pulykamell filé kockázva, valameddig sötét szójaszószban pácolva(nálam 2 nap volt, mert elbújtak a hűtőben és majdnem ott felejtettem)

Egy serpenyőben melegítem az olívaolajat, rádobom a pórét és még mielőtt üveges lesz, hozzáadom a cikóriát, nemsokára a kukoricát, majd fűszerezem. 3-4 perc alatt elkészül, úgy jó, ha a zöldségek ress-ropogósak maradnak.
Egy adag sima, kockára vágott és szójaszószban pácolt pulykamellet egyszerűen kisütök a cikória salátával egy időben, egy másik serpenyőben, kevés olivaolajon. Ha összekeverném a kettőt, dúsítanám egy kis üvegtésztával.